Een zomer vol muziek

Publié le par nezzarhi

Een zomer vol muziek
Vocabulaire

scoren: marquer / uitroepen: proclamer / uiteraard: certes / de knaller: l'énorme succès (commercial) / de weide: la prairie / neven-: annexe / spiksplinternieuw: flambant neuf / de ademruimte: l'espace (pour respirer) / de voorzieningen (mv.): les équipements / ook al: même si / afgelopen: terminé / de act: le numéro / optreden: se produire

België scoort! Niet in de België scoort! Niet in de voetbalsport, wel in de organisatie van muziekfestivals. Zo werd Rock Werchter voor de vierde keer in vijf jaar tot beste festival ter wereld uitgeroepen. Maar Werchter is uiteraard niet de enige knaller van de zomer.

Stadsfestivals

De zomerfestivals worden traditioneel opgedeeld in twee categorieën: de stadsfestivals en de weidefestivals. Stadsfestivals zoals het Cactus Festival in Brugge, de Gentse Feesten en Marktrock in Leuven hebben de luxe zich te kaderen in de mooiste steden van Vlaanderen. Hoewel muziek het belangrijkste thema blijft vind je op de stadsfestivals ook andere straatartiesten en nevenactiviteiten zoals cultuurmarktjes.

Weidefestivals

De weidefestivals zoals Rock Werchter, het spiksplinternieuwe Werchter Boutique, het wereldfestival Sfinks en Pukkelpop geven de bezoeker dan weer de ademruimte die de stad mist. Speciale voorzieningen om te kamperen creëren heel de nacht door een unieke sfeer, ook als het festival eigenlijk al afgelopen is. De acts die optreden zijn vaak groter waardoor het prijskaartje ook iets kostelijker wordt.

Publié dans neerlandais

Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article